En resume av 2011

Mitt nyårslöfte 2011 var att brygga öl, och det skulle jag nog vilja säga att jag har uppfyllt. Förutom att brygga öl har mitt intresse för öl generellt ökat och 2011 var minst sagt ett öl-berikat år fyllt av olika evenemang, tävlingar, ny bekantskap och mycket kunskap. Så här kommer en liten resumé av mitt 2011 i ölets tecken.

I januari bryggde jag mitt första öl som blev en katastrof på grund av en infektion så jag fick kasta den. Som tur var så hade jag redan 1 vecka efter första bryggningen gjort ytterligare en sats som blev riktigt bra, hade det inte varit för detta hade jag kanske lagt hela denna hobbyn på hyllan. Fick nys om en tävling på Ocean Bryggeriet som jag deltog i och träffade en massa andra trevliga hembryggare och sporrades till att söka upp andra liknande evenemang. Besökte SM i hembryggning i Stockholm, hoppas på att kunna delta detta året. Deltog i Amylase Sommarölsträff där jag fick en guldmedalj för min APA Gött Amarillo. Gjorde en bilsemester genom Frankrike och Belgien, min smak för Lambic (spontanjäst öl) tog fart efter besöket i belgien, en ölstil som jag tycker riktigt mycket om.

Dricker en Westvleteren 12 utanför St. Sixus Klostret

Dricker en geuze på Cantillon

Gjorde ett besök på Stockholm Beer & Whiskey Festival konsumerade bra öl, träffade trevliga människor gick på en Flying Dog provning, det var helt enkelt ett grymmt evenemang som jag hoppas kunna besöka i år igen. Gjorde en bryggning (chubb’s bloginlägg) ihop med Tobias från Chubbs Nano Bryggeri som jag träffade på SM i hembryggning, vi bryggde Hemliga Hustomten Hembryggd som vi ställde upp med i Amylase Vinterölsträff. Vi har pratat om att göra brygga ihop igen och kanske göra ett Single Hop experiment.

Jag och Chubb på vinterölsträffen

Här är en liten topplista på saker som jag spontant minns från det gångna året

Så vad blir nyårslöftet för 2012?
Har inte varit riktigt så duktig på att dokumentera allt med min bryggder i detalj som jag hade önskat, speciellt då det gäller “taste notes” på mina öl. Mitt bloggande har också varit väldigt sporadiskt. Så för att slå 2 flugor i en smäll tänkte jag att det skall bli ett inlägg för alla öl jag brygger följt av en recension på dom när dom är klara.

Avslutar med lite statistik från mitt bryggprogram (BeerAlchemy)
En halv kubik öl är inte illa pinkat för ett första år 😉

Antal Batcher och Volym

Malt

Humle

Jäst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • Beer-Naise

    Tjoo! Jag lånar ditt APA Gött Amarillo Edition recept till mitt nästa bryggförsök. Hoppas det är ok! //Beer-Naise

  • http://www.martinj.net martinj

    Det gör du helt rätt i, hoppas det smakar 🙂

  • Beginner

    Är det bara till apa gött play safe som du kör biab?
    Eller gör du det på amarillon edition oxå?

  • http://www.martinj.net martinj

    Jag började med hink i hink metoden men övergick och gjorde allt i BIAB efter ett par batcher. Amarillo edition har jag bara gjort med BIAB vad jag kan minnas.