Porterträff på Oceanbryggeriet

För ett tag sedan gjordes ett inlägg på humlegårdens forum om en göteborgsporterträff. Medlemen “Gnoff” hade i sammarbete med bryggmästare  Thomas Bingebo på Oceanbryggeriet postat en nerskalad version av receptet på Oceanbryggeriets GöteborgsPorter och bjudit in oss för att prova varandras försök. Riktigt kul idé som jag hakade på och i lördags var träffen. Vi fick en liten genomgång av deras bryggeri samtidigt som det bjöds på orginalet av Göteborgsporter. Det var sammanlagt 9 hembryggda varianter som deltog i avsmakningen. Kul att få pröva alla och få höra hur dom hade gjorts och känna skillnader. Efter att alla varianter hade avsmakats utsåg Thomas vinnare som var närmast orginalet. Jag hamnade på en delad första plats med en annan hembryggare. Riktigt kul speciellt då jag har bara hållit på med hembryggning sedan i januari.

Ett stort tack till Thomas Bingebo och Gnoff för att dom ordnade träffen och givetvis alla hembryggare som deltog. Jag hade en grymmt kul kväll.

Receptet jag utgick ifrån finns här, och här är bryggloggen från batchen jag gjorde, där jag fick byta en maltsort som jag inte fick tag i.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 • http://tantrussinsbak.blogspot.com Tant Russin

  Grattis till den delade förstaplatsen!

 • http://www.schnille.se/ Daniel L Gruneau – schnille.se

  Grattis! Jag tyckte din var närmast originalet, och mycket kul etikett!

  Daniel

 • Anonymous

   air-max-2011  air-jordan-11  air-max-2011  nikesport  wholesale-jordan-shoes  jordan-shoes-for-cheap  cheap-nike-air-max  air-max-classic  nikesport  nikesport  cheap-air-jordans  nike-air-max-2011  air-jordan-1  air-jordan-1  nike-air-max-2011  nikesport  nikesport  nike-air-max-ltd  nike-outlet  nike-2011  air-jordan-2011  nikesport  nikesport  nike-women  nike-women  jordan-shoes-for-cheap  nike-high-tops  nike-store  nike-shoes  nike-air-max-2011  jordan-shoes  cheap-jordan-shoes  air-jordans  nikesport  nike-air-max-90  nike-2010  air-max-2009  nike-air-max-skyline  nike-air-max-skyline  nikesport  nikesport  air-max-shoes  nike-jordan-shoes  anikesport  air-jordan  cheap-air-max-90  cheap-air-max-90  nike-air-max-2009  wastelandnetwork.  nikesport  air-max-90  nikesport  air-jordan-shoes  nike-airmax  air-max  air-max-2010  air-max  nikesport