Mohawk Black IPA

Tunt svartfärgad med liten lätt brun och gräddfärgad krona som är porös. Doftar lite rostat lätt brännt, soya, lakrits, och annanas. Väldigt annorlunda arom med kontrasten av soya och annanas, men ändå trevlig och lite spännande. Krämig kropp, len i munnen med väldigt mild och platt kolsyra. Smak av soya, lakrits och lite kaffe. Initiell sötma som övergår till en relativt mild beska som ligger kvar länge. Tycker den är perfekt balanserad i sötma och beska. Den något krämigare kroppen på ölen är väldigt passande till smakerna. Tycker den känns riktigt bra. Men den är av tyngre karaktär, inte förfriskande, en perfekt sällskapsöl. Man skall dock inte förvänta sig en humlebomb med mycket typiska humlesmaker, tycker att malt smakerna styr denna ölen.

Har bara prövat 2 andra Black IPA tidigare, Hornbeer Hophorn och Amager’s Double Black IPA. Kan tycka att spannet på Black IPA skiljer sig väldigt mycket och jag är inte påläst på definitionen av Black IPA så det är svårt att veta vad man kan vänta sig av denna öl typ. Amager’s Double Black IPA och Mohawk Black IPA är lika i stil med den mer kraftiga maltstommen medans Hornbeer’s Hophorn är mer styrd av humle smaker.

Vad tycker ni själva om dom olika Black IPA ni har prövat?

Betyg: 8/10
Ratebeer: N/A

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • Terry Beck

     love the label it has such simple but strong design.

  • Anonymous

     air-max-2011  air-jordan-11  air-max-2011  nikesport  wholesale-jordan-shoes  jordan-shoes-for-cheap  cheap-nike-air-max  air-max-classic  nikesport  nikesport  cheap-air-jordans  nike-air-max-2011  air-jordan-1  air-jordan-1  nike-air-max-2011  nikesport  nikesport  nike-air-max-ltd  nike-outlet  nike-2011  air-jordan-2011  nikesport  nikesport  nike-women  nike-women  jordan-shoes-for-cheap  nike-high-tops  nike-store  nike-shoes  nike-air-max-2011  jordan-shoes  cheap-jordan-shoes  air-jordans  nikesport  nike-air-max-90  nike-2010  air-max-2009  nike-air-max-skyline  nike-air-max-skyline  nikesport  nikesport  air-max-shoes  nike-jordan-shoes  anikesport  air-jordan  cheap-air-max-90  cheap-air-max-90  nike-air-max-2009  wastelandnetwork.  nikesport  air-max-90  nikesport  air-jordan-shoes  nike-airmax  air-max  air-max-2010  air-max  nikesport