Shipyard XXXX IPA

Shipyard XXXX IPA

Grumlig bärnstensfärgad med lite en liten skumkrona. Doftar sirap, överväldigande mycket, tonerna är så kraftiga att jag inte kan urskilja annat. Luktar nästan lite som en barley wine. Söt smak i medelstor och krämig kropp. Väldigt lite beska. Det söta smaken ligger kvar ganska länge och sakta övergår till beska på sådant sätt det övergår till ett torrt avslut långt efter. Alkoholen är väldigt bra maskerad bakom maltkroppen.

Vart tog humlen vägen? Letar febrilt på flaskan efter ett datum eller indikation på hur gammal den är. På baksidan står det att den har skall ha en arom av cascade, letar med näsan i glaset men finner ingen. Jag gissar på att åldern tagit bort den aromen.

Den är god, men tycker att den kräver mer humle till den kraftiga maltstommen för att verkligen komma upp på toppen. Kan tänka mig att den skulle kunna få en väldigt god karaktär av att lagras. Skulle varit kul att smaka på en purfärsk flaska av den och en som är minst 1 år.

Betyg: 7/10
Ratebeer: 92/100

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...